maandag 25 februari 2008

Vragen van de grote zus

Wanneer Laura vragen stelt zoals: "mama hoeveel jaar zal ons broertje zijn, hoe zal hij eruit zien, hoelang duurt het nog vooraleer ik hem kan knuffelen en met hem kan spelen, ..."

Steeds moeten wij het antwoord schuldig blijven :-( Dit wordt alsmaar moeilijker om uit te leggen aan een meisje van 6! "de grote zus".

Een paar weken geleden stelde ze mij plots de vraag:"Zijn wij eigenlijk ook zwanger mama? Want Jana & Zeno (haar nichtje en neefje) gaan ook een broertje krijgen, dus Tineke is zwanger en die heeft nu een dikke buik maar jij wordt ni dikker dus ben jij nu eigenlijk wel zwanger? Gaan we eigenlijk wel een broertje krijgen? "
Toen ik vertelde dat wij adoptiezwanger zijn en dat ons broertje niet uit mijn buik komt maar uit de buik van zijn een "buikmama" wist ze het weer en was ze weer gerust gesteld. Nu gaat ze ook overal heel fier vertellen van :mijn mama is niet zwanger maar "adoptiezwanger".
Nu ze in het eerste leerjaar zit en zelf vrij vlot begint te lezen zijn de boekjes die je(o.a) op die site van het VAG kan vinden echt wel een aanrader.