zaterdag 6 september 2008

Het Circus!! (06/09/2008)

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel of niet op de blog zou zetten! Maar ja we hebben al zoveel van onze stommiteiten verzwegen dus …
Vandaag hadden we besloten nog een keertje een stapje in de wondere wereld van Almaty te zetten en een wandeling te maken richting Circus. Er was ons immers gezegd dat daar elk weekend wel een voorstelling plaatsvond om 13u en 17u. Dus zijn wij, twee Vlaamse dames en een kleine jongen vol goede moed begonnen aan onze wandeling van een aantal kilometertjes. Met de nodige tussenstopjes was dit voor ons geen enkel probleem, want onderweg kwamen we nog een shoppingcenter tegen, een boekenwinkel (waar mama eindelijk het boek heeft gevonden waar ze al 5 weken naar op zoek was over Kazachstan).
’s Middag hebben wij eerst lekker gegeten en daarna hebben we ons tocht verder gezet richting Circus!
Daar toegekomen, 12u45 (net op tijd dachten we) gingen juist de deuren aan de kassa open. Dus wij heel enthousiast naar binnen om onze tickets te kopen. In ons beste Russisch (dus met handen en voeten en veel gedoddel en een woordenboekje) uitgelegd wat we wilden, de persoon die daar binnen stond heeft in zijn beste Engels dus met Yes en No uitgelegd dat de voorstelling was op zaterdag om 16uur. OK geen enkel probleem dan wandelen we nog een beetje verder en kopen we onze tickets voor straks (dan moeten we zeker al niet in de rij staan). Dus zo gezegd zo gedaan. We komen terug tegen 16uur.
Wij hebben in tussentijd nog een beetje gewandeld! Het stadion bezocht waar de Rode Duivels hebben gelijk gespeeld tegen de Kazachen vorig jaar in september!! Ja ja papa, mama is gewoon doodleuk alle security voorbij gewandeld en het stadion binnengelopen zodat ze voor jou foto’s kon nemen! Goed hé! Ik heb mij in de tribune gezet en kijk maar, ik kan al heel goed supporteren! Mag ik nu lid worden van de Wuttekes????


Na ons bezoekje aan het stadion nog een koffietje gaan drinken en toen was het tijd voor het …. CIRCUS!!! JOEPIE, eindelijk want hier keek ik al de hele dag naar uit!!!
Het was 15u50 toen we daar aankwamen maar het leek ons nog verdacht rustig…, toen 15u55 nog steeds geen mensen alleen wij 3!! Er was str… aan de knikker zei ons mama!! En toen viel ons moeke hare euro!! Ze zei euro want die is meer waard dan Tenge (maar ze had misschien beter andersom gezegd denk ik) Moeke haalde de tickets boven en wat bleek, mama en moeke hadden tickets gekocht voor de voorstelling van zaterdag om 16uur ja ja maar wel voor die van volgende week 13 september!!!(Hahahahahaha!! ) En op de bank achter ons zat die ene Kazach (die van de kassa) maar te lachen en toen we verder gingen zei hij heel lief tegen mama Hello and Goodbye!!
Op de terugweg heb ik toch nog in de speeltuin gespeeld, leuk geschommeld en flink gestapt aan het klimrek.
nnnnnn

Nu hopelijk kunnen wij deze tickets volgende week niet meer gebruiken en zijn wij tegen dan al thuis ! Je weet maar nooit!! Allemaal duimen voor ons hé!!